Mont Blanc 4810m - WAT & VOOR WIE

 

Eén week voor de beklimming van de Mont Blanc.
Een goed uitgestippeld voortraject en de gemotiveerde begeleiding van onze Namaste berggidsen kunnen je helpen om het exploot van de eerstbeklimmers Balmat en Paccard zelf ook te ervaren. De intensieve begeleiding van 1 berggids voor maximaal 2 deelnemers zorgt voor veilige en optimale kansen op de overwinning.
Succes bekrachtigen wij graag met een heus Mont Blanc diploma. 

Mont Blanc programma's voor elke voorkeur.

Namaste heeft een gevarieerd aanbod van Mont Blanc programma's. 
Afhankelijk van het programma heb je één of meer momenten waarop je de eindklim te maken. Hou hiermee rekening want die keuze beïnvloed sterk je slaagkansen.
Lees hiervoor meer op de pagina 'Mijn beste keuze'

Eerlijke informatie

Er is één zekerheid die niemand kan tegenspreken.
De beklimming van de 4810 meter hoge Mont Blanc is uitsluitend weggelegd voor deelnemers met een uitstekende fysieke conditie en een sterke motivatie. Het is een fysiek en mentaal veeleisende klim waarbij het aspect grote hoogte een belangrijke rol speelt.
Ben je een goed getrainde uithoudingssporter en sterk gemotiveerd, dan hoeft dit alpine koninginnenstuk echter geen ijdele droom blijven.
Lees meer over fysieke voorbereiding.
Toch kunnen wij iedereen die nog geen hooggebergte ervaring heeft, aanraden om eerst te kiezen uit één van onze andere programma's. Voorafgaande alpiene ervaring verhoogt sterk je slaagkansen en geeft je een goed inzicht op de vereiste fysieke conditie die de klim vergt. 

Programma algemeen

Elk programma begint met aanleren van basisklimtechnieken en aanpassen aan de hoogte. Dat is een noodzakelijke te nemen stap.
De laatste dagen focussen we ons op de eigenlijke beklimming. Afhankelijk van het programma doen we dit via de Franse Normaalroute of via de route "Les Trois Monts". Deze laatste route is de voorbije jaren echter heel wat steiler geworden zodat we ons hiervoor slechts focussen op deelnemers met een degelijke stijgijzertechniek. 
Andere klimroutes zijn ook mogelijk maar richten zich uitsluitend tot bevlogen en meer ervaren bergsportliefhebbers. Neem hiervoor gerust contact op.

Veiligheid voor alles

Op gebied van veiligheid willen wij geen compromissen sluiten. Uw veiligheid staat bij ons op nummer één.
Uw berggids zal in functie van uw veiligheid, autonoom beslissen of de eindklim kan doorgaan of niet. Doorslaggevende factoren zijn lawinegevaar en een slechte meteo, maar ook een te beperkte fysieke paraatheid van de deelnemer, of ontoereikende kledij kunnen de beslissing beïnvloeden.
De beklimming gaat door onder de strikte veiligheidsnormen van de beroepsfederatie van berggidsen. 
Wanneer de beklimming toch niet kan plaatsvinden, bieden wij een gepast vervangprogramma aan. Op dat moment rekenen wij op uw goed begrip.

De beste periode

Namaste Mountainguides begeleidt Mont Blanc beklimmingen van begin juni tot einde september. Tijdens die periode zijn de hutten open. Wil je de beklimming buiten deze periode doen, dan wordt de klim fysiek zwaarder want eten en kookmateriaal moeten extra in de rugzak. Neem met ons contact op voor meer inlichtingen. 
Wanneer je kan kiezen, raden wij de beklimmingen aan in het begin en op het einde van het zomerseizoen. In het begin is er nog veel sneeuw en dat heeft zo zijn voordelen op technisch en fysiek vlak. Begin en einde van het seizoen zijn dikwijls ook rustiger en aangenamer in het gebergte.

Met Namaste Mountainguides naar de top.

Je weet het al, de Mont Blanc laat zich alleen beklimmen wanneer alle factoren mee zitten. 
Namaste Mountainguides staan in voor een "veilige klim" en een "vlekkeloze organisatie". Meer dan 28 jaar succesvolle ervaring zijn hiervoor onze solide basis.
De bouwstenen "uitstekende fysieke conditie" en "optimaal aangepaste outfit" heb je als deelnemer zelf in handen. Wij willen je ook hier graag helpen. Daarvom bieden we alle ingeschreven deelnemers een kosteloze informatiesessie aan waarin we u degelijk inlichten over kledij en materiaal.
"Weersomstandigheden" en "veiligheidscondities op de berg" kunnen wij echter niet beïnvloeden.

Mont Blanc in de media

Meest recente informatiefolder van het Franse LA COORDINATION MONTAGNE (in het Engels).
Via twee artikels krijg je wat extra informatie over de beklimming van de Mont Blanc.
Interessant artikel in het Nederlandse outdoormagazine OP PAD
Namaste op stap met de hoofdredactrice van EOS magazine.