Pascal Pattyn, Sofie Robert & Gunther Rombouts (juni 2014)

Pascal Pattyn, Sofie Robert & Gunther Rombouts (juni 2014)

Tijdens deze 6 dagen opleiding die doorgingen in nogal onrustige weersomstandigheden, zijn we constant op zoek gegaan naar goed weer, degelijke schoningsmomenten en aangepaste beklimmingen. Voor mij als begeleider was het een heel aangename week om te mogen vertoeven met mensen die van de bergen houden en het sociaal contact ook als belangrijke factor aan hun bergsportvakantie willen toevoegen. Van mijn kant uit hartelijk dankt aan alle deelnemers.
Jan Vanhees

" In de stage komen de basisprincipes van het alpinisme aan bod: het voortbewegen in sneeuw en ijs, hoe en wanneer er ingebonden wordt, een beetje rotsklimmen en enkele elementaire zaken voor het zekeren en takelen (bergredding). Daarnaast is er ook nog tijd voor een leuke babbel en wat humor. De meteo wordt nauwlettend in het oog gehouden en wanneer die slecht is, wordt uitgeweken naar een nabijgelegen gebied met beter weer. Op enkele dagen wordt de groep een aantal keuzes voorgelegd zoals het beklimmen van een top of het uitdiepen van bijkomende technische aspecten. Leuke week. "
Pascal Pattyn uit Zillebeke

" Wij dachten dat alpinisme quasi bergwandelen was. Deze cursus heeft ons doen inzien dat er toch een groot verschil is tussen beiden. Deze cursus heeft ons zeer bewust gemaakt van de risico's (veiligheid) en de antwoorden hierop. Wij raden iedereen die zich wil voortbewegen in het hooggebergte aan om deze cursus te volgen. Wij geven koppels graag het advies om dit samen te volgen, en niet één van beide. Hetzelfde geldt ook voor een groep vrienden waarbij men best niet blindelings vertrouwt op de ervaring van één persoon uit de groep. Deze initiatie heeft ons meer vertrouwen gegeven in onze nieuwe passie, het alpinisme. "
Sofie Robert en Gunther Rombouts uit Zichem