Griet Vandeputte, Kathleen Gheysen en Johan Ketele.

Griet Vandeputte, Kathleen Gheysen en Johan Ketele.

Maatwerk - Chamonix-Zermatt

Dag Jan en Lut, Langs deze weg willen we jullie korte een samenvatting geven van ons aangepast programma. Helaas huppelen we zelf niet meer in de alpen rond, anders brachten we jullie "live" een verslag.
Het was een ronduit schitterende week en we blijven, zij het een beetje verweesd, achter met enorm veel fantastische herinneringen. Vooreerst hadden we dit jaar wél geluk met het weer: een week met af en toe wolken, maar de zon bleef bij ons en dus werden we getrakteerd op bijzonder mooie landschappen.
De gids, Jerome, heeft ons perfect geleid door het alternatieve parcours waar ook ruim voldoende tijd werd genomen om te blijven stilstaan en kijken; zwemmen in een meertje (:-)); praten over wat we zagen; andere dingen te doen zoals rappel vanuit de cabanne de Bertol en/of na aankomst in cabanne de Bertol de rots naast de cabanne beklimmen - een ideetje van Jerome.
Het was geen moeilijke klim, maar de rappel aan de andere kant van de rots ("dans le vide") was spectaculair leuk! Ook beklommen we als extraatje de Mont blanc de Cheilon - bijzonder fijn! Wat ook mooi om zien was, is hoe ook elektronische techniek in het klimmen is binnengekomen. Kompas, gedetailleerde kaarten, ... alles stond op de Iphone van Jerome.
De Pigne d'Arolla en Breithorn zijn eenvoudige toppen, maar dat maakt het plezier er absoluut niet minder om. De inspanning, gecombineerd met die zichten en heerlijk gezelschap, doen ons enorm veel deugd.
We zien nu al uit naar volgend jaar en hopen stilletjes dat het toch zo lang niet zal duren eer we opnieuw in de bergen kunnen rondlopen. (stil, maar toch een beetje hardop dromen we van eventueel nog iets in september...)
Bedankt voor het aangepaste programma, het is meer dan de moeite waard geweest!
Griet, Kathleen en Johan

Link naar de foto's