Familie Robbemont-Lauwerens uit Hoogstraten (B)

Familie Robbemont-Lauwerens uit Hoogstraten (B)

Wij, onze kinderen (2 jongens van 10 en 12) en een vriend van ons hebben dankzij Namaste een unieke vakantie kunnen beleven. We wilden graag een actieve vakantie met wat uitdaging én geschikt voor een gezin met kinderen. De vriend die meeging, is slechtziend, dus we hadden daar op voorhand ook over gebeld. Voor Jan was dat geen probleem. Het was een 5-daags programma.
De eerste dag gingen we rotsklimmen, een prima opwarmer voor de rest van de vakantie. De tweede dag hebben we een hele mooie en leuke via ferrata gedaan. Voor onze slechtziende vriend af en toe (in)spannend omdat hij de kleine uitsteeksels waar je voeten en handen kunt zetten slecht ziet. Maar met de prima begeleiding van Jan heeft hij het gewoon gedaan! En er, net zoals wij, van genoten. Op de derde dag controleerde Jan eerst of onze spullen in orde waren voor onze 3-daagse tocht. De klim naar de berghut begon langs een asfaltweg, daarna een pad tussen de rotsen en toen we hoger kwamen moesten we af en toe sneeuwveldjes oversteken. Dat vonden de kinderen natuurlijk heel leuk. Het was de eerste keer dat we in een berghut zouden overnachten. Het was een kleine hut, heel gemoedelijk. De vierde dag heel vroeg uit de veren om aan de beklimming van de Pain du Sucre du Mont Tondu (3.189m) te beginnen. Jan had deze variant uitgekozen omdat die de meeste afwisseling geeft. Met stijgijzers lopen was weer een nieuwe belevenis. Goed de sporen van de gids volgen en af en toe uitglijden… En dan de top, een paar rotsen waar we dicht bij elkaar genoten van het fantastische uitzicht. Afdalen over de sneeuw was niet zo gemakkelijk, want je verloor gemakkelijk je evenwicht, maar onze kinderen vonden het keileuk. We hebben wat afgelachen. De vijfde dag gingen we weer terug naar het dal. Onderweg werd door de kinderen gespeurd naar mooie stenen en bergkristallen om als souvenir mee te kunnen nemen.
Familie Robbemont-Lauwerens

En wat vonden onze kinderen ervan? 

“Ik vond deze vakantie echt heel leuk. De via ferrata was indrukwekkend, vooral bij de grote hangbrug. Overnachten in de berghut vond ik ook leuk. De beklimming van de Pain du Sucre was echt een topmoment. Het was de hoogste berg die ik al beklommen heb. En daarna afdalen in de sneeuw vond ik ook cool.”
Thieme (12 jaar)

“De vakantie was heel leuk en het hoogtepunt was de beklimming van de Pain du Sucre. Naar boven was best moeilijk, maar toen ik op de top stond, wilde ik eigenlijk nog wel naar de volgende top. Ik was samen met onze gids Jan als eerste weer terug beneden bij de auto. We hebben ook een via ferrata gedaan en dat was ook leuk. Alles was gewoon leuk.”
Wout (10 jaar)