Op stap met VISORANDO

Op stap met VISORANDO

Trainen door Wandelen door Trainen.

Dat wandelen gezond is moeten we je niet meer bijbrengen.
Wanneer beetje bij beetje afstand, hoogtemeters en gewicht van de rugzak vermeerderd worden? kunnen doorgedreven wandeltochten of trektochten een aangenaam middel zijn om ons klaar te stomen voor een mooi bergseizoen. 
Gemakkelijk is ook dat wandelen zowat altijd kan. Elk seizoen heeft zijn natuurlijke schoonheid en een spatje regen krijgen we tijdens de zomer in de bergen ook wel eens te verwerken. Het kan nuttig zijn om te testen of de kledij voldoet aan de hoge eisen van de bergen
Met wat verder afgelegen tochten vorm je deze "trainingsstonde" om tot een aangenaam weekendje uit.
Je merkt het, geen redenen meer om thuis te blijven. Een prima middel om die goede en actieve nieuwjaarswensen een definitieve start te geven.

Bij één van onze winterse uitstappen naar onze mooie Ardennen vielen we bij onze zoektocht naar een geschikte wandeling op een goede en gemakkelijk te bedienen App die het wandelen gemakkelijk maakt. 

We weten dat niet iedereen sterk is in kaartlezen. Dikwijls is dat de reden waarom we verzaken. Dat hoeft echter vanaf nu geen probleem meer te zijn.
Via de App vind je gemakkelijk een geschikte wandeling volgens criteria die je zelf kan instellen. Je begint met de plaats en kan verder tijd, moeilijkheid en soort wandeling bepalen. De App selecteert alle mogelijkheden.
Eenmaal de wandeling gekozen, leidt de App je naar het vertrekpunt
Tijdens de tocht geeft een grote pijl constant de richting aan waar je naartoe moet. Op de kaart zie je waar je bent. Wanneer je verkeerd loopt zal een alarm je na 75m erop wijzen dat je fout bent en je de juiste weg opsturen.
Geef toe, veel makkelijker kan het niet.

De App is gratis en zolang je in Wallonië gaat wandelen heb je ook de kaarten gratis. Voor de IGN kaarten van Frankrijk moet betaald worden. 
Aangezien het (denk ik) een Frans of Waals opzet is, heb je op dit moment in België bijna uitsluitend wandelingen in Wallonië. Voor Vlaanderen zijn er momenteel 6 operationeel. Wanneer ook Vlamingen hem meer gaan gebruiken kan dit snel veranderen.
Je vindt op de website wandelingen in voorlopig 43 landen. Iedereen kan routes bij opladen zodat de site en de App in constate uitbreiding zijn.

Toch is het vooral het gebruiksgemak van de App dat we willen in de kijker zetten. 
Het sterkste punt van de App is dat hij aan zowat iedere gebruiker, of die nu goed of slecht met kaart en kompas om kan, de mogelijkheid geeft om mooie wandelingen te maken. 

De App zelf is opgesteld in het Engels. De website vind je in het Frans.

Praktisch.

  • Website van VISORANDO
  • De App kan je in de Google Play Store vinden onde de naam VISORANDO. Ik ga ervan uit dat I-Phone gebruikers hem ook kunnen opsnorren. 
  • Je maakt best een gratis account aan op de website. Je krijgt dan een link toegestuurd die je naar de volledige uitleg op de website brengt over het gebruik van de App. Deze pagina's zijn op de website niet bereikbaar. 
  • Door je lid te maken van de "Club Visorando" (€12 per jaar of €5 voor 3 maanden) krijg je toegang tot meer toepassingen. Je hoeft dit echter niet te doen om de App degelijk te kunnen gebruiken. 

We liepen 2 schitterende wandelingen die we jullie niet willen weerhouden.
Allebei pareltjes, zelfs in de winter, en de moeite waard. 

Niet overtuigd ?
Doe dan de wandeling van "Entre deux Ourthes" en test de App uit.
De wandeling is volledig bewegwijzerd en heeft een heel gemakkelijk te volgen traject. Zo leer je de App gebruiken en speel je op zeker.
Succes ermee. 

Geniet van jullie tochten en geef ons jullie bevindingen en mooie parcours door.