Mont Blanc 4810m - WAT & VOOR WIE

Eén week voor de beklimming van het hoogste punt van West-Europa.
Dankzij een uitgestippelde voorbereiding en de gemotiveerde begeleiding van onze Namaste berggidsen kan je het exploot van de eerste beklimmers Balmat en Paccard zelf ook evenaren. De intensieve begeleiding van 1 berggids voor maximaal 2 deelnemers zorgt voor veilige en optimale kansen op de overwinning.
Succes bekrachtigen wij graag met een heus Mont Blanc diploma.


De NAMASTE WAARDEBON, onze unieke Mont Blanc formule.

Je zal het wellicht wel weten, de Mont Blanc laat zich alleen beklimmen wanneer alle factoren mee zitten. 
Namaste Mountainguides wil graag instaan voor een "veilige klim" en een "vlekkeloze organisatie". Meer dan 26 jaar succesvolle ervaring zijn hiervoor de solide basis.
Voor bouwstenen "uitstekende fysieke conditie" en "optimaal aangepaste outfit" heb je als deelnemer de sleutel zelf in handen. Wij willen je echter graag helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Daarvoor bieden we alle deelnemers een kosteloze informatiesessie aan waarin we u degelijk inlichten over kledij en materiaal.

"Het weer" en de "veiligheidscondities op de berg" zijn elementen waar niemand invloed op heeft.
We zijn ons echter bewust dat een beklimming die om veiligheidsredenen niet kan doorgaan, ontgoocheling kan oproepen bij onze deelnemers. 
Namaste Mountainguides wil daarom deelnemers van onfortuinlijke Mont Blanc programma's tegemoet treden door hen onder bepaalde voorwaarden een waardebon schenken die kan gebruikt worden bij een volgende poging of zelfs bij een volgend programma. Klik hier om de details te kennen.

Mont Blanc programma's voor elke voorkeur.

Namaste heeft een divers en gevarieerd aanbod van Mont Blanc programma's.
Zo kan je zelf al de keuze maken tussen verschillende klimroutes die allemaal leiden naar de top. Daarnaast zochten we ook naar een verscheiden aanbod aan beklimmingen tijdens de inloopdagen
Afhankelijk van het programma heb je meer of minder kansen om de top te bereiken. Hou hiermee expliciet rekening wanneer je tot je keuze overgaat want die keuze heeft een sterke invloed op je slaagkansen.
Lees hiervoor meer op de pagina 'Mijn beste keuze'

Eerlijke informatie

Over één zienswijze kunnen we het best eens zijn.
De beklimming van de 4810 meter hoge Mont Blanc is uitsluitend weggelegd voor deelnemers met een uitstekende fysieke conditie en een sterke motivatie. Het is een fysiek en mentaal veeleisende klim waarbij het aspect grote hoogte een belangrijke factor speelt.
Ben je een goed getrainde en sterk gemotiveerde bergsportliefhebber, dan moet dit alpine koninginnenstuk echter geen ijdele droom blijven.
Lees meer over fysieke voorbereiding.

Programma algemeen

Bij elk programma leer je de eerste dagen de noodzakelijke basisklimtechnieken en zal je aanpassen aan de hoogte. Dat is een noodzakelijke te nemen stap die voor iedereen van toepassing is.
De laatste dagen focussen we ons op de eigenlijke beklimming. Afhankelijk van het programma doen we dit via de Franse Normaalroute of via de route "Les Trois Monts". Andere klimroutes zijn mogelijk maar richten zich uitsluitend tot bevlogen en meer ervaren bergsportliefhebbers. Neem hiervoor gerust contact op.

Veiligheid voor alles

Op gebied van veiligheid willen wij geen compromissen sluiten. Uw veiligheid staat bij ons op nummer één.
De berggids die het programma begeleidt zal in functie van uw veiligheid, autonoom beslissen of de eindklim kan doorgaan of niet. Doorslaggevende factoren zijn lawinegevaar, maar ook een slechte meteo, een te beperkte fysieke paraatheid van de deelnemer of ontoereikende kledij kunnen de beslissing beïnvloeden.
De beklimming gaat door onder de strikte veiligheidsnormen van onze beroepsfederatie.
Wanneer de beklimming om welke reden ook niet kan plaatsvinden, zullen wij een gepast vervangprogramma aanbieden. Op dat moment rekenen wij uiteraard op uw begrip.

De beste periode

Namaste Mountainguides begeleidt van half juni tot einde september Mont Blanc beklimmingen aan. Het is de periode dat de hutten open zijn. Wil je de beklimming buiten deze periode doen, neem dan met ons contact op. 
Wanneer je kan kiezen, raden wij de beklimmingen graag aan in het begin en op het einde van het zomerseizoen. In het begin is er nog veel sneeuw en dat heeft zo zijn voordelen op technisch en fysiek vlak. Begin en einde van het seizoen zijn daarnaast merkelijk rustiger en aangenamer in het gebergte.

Mont Blanc in de media

Meest recente informatiefolder van het Franse LA COORDINATION MONTAGNE (in het Engels).
Via twee artikels krijg je wat extra informatie over de beklimming van de Mont Blanc.
Interessant artikel in het Nederlandse outdoormagazine OP PAD
Namaste op stap met de hoofdredactrice van EOS magazine.