Jérôme Peizerat

Bergen zonder grenzen

Van Jérôme kunnen we bijna zeggen “hij kwam, zag en overwon”. Zij het dat zijn overwinning van geheel vredelievende aard was. Nog maar net bij ons aan het werk, veroverde hij onmiddellijk de harten van onze klanten en bleef dan maar hangen als zeer gewaardeerde collega van het Namaste berggidsenteam.

Roots & goods

Jérôme woont centraal tussen bergen en rotsklimparadijzen, tussen bergen en zee, vlakbij de “hoofdstad van de Alpen”, Grenoble. Geboren en getogen in de Savoie, verhuisde hij daarna naar Nice en keerde met vrouw en 2 zonen, terug naar zijn roots. Hij houdt van gezellig familieleven, lekker eten en geanimeerde uitjes met vrienden.

Bergen en rotsen zonder grenzen

Door het uitslaan van zijn vleugels naar andere oorden is hij goed bekend in de Maritieme Alpen, maar zijn kennis loopt in het noorden door tot in de Dolomieten. In de Alpen is het tot nu toe nog weinig aangetast massief van de Ecrins zijn grote favoriet. Hij klom er o.a. enkele van de grote geëngageerde uitdagingen van dit massief. De massieve en steile Zuidpijler van de Barre des Ecrins (TD-), de indrukwekkende Noordwand van de Meije (TD+) en de beruchte Devies-Gervasuttiroute op de Ailefroide (ED-) zette hij o.a. op zijn klimpalmares. In het Mont Blanc massief, een voor elke berggids en klimmer van hoog niveau logische stopplaats, bracht hij o.a. de klim van de “Intégrale de Peuterey” op de Mont Blanc (TD) tot een goed einde en moest de minder bekende maar erg geëngageerde Troncheygraat (TD-) van de Grandes Jorasses zijn geheimen prijs geven. Ook Azië trekt hem aan. Zowel trekking als expedities weerhouden zijn interesse.

Rotsen als passie

Jérôme is een adept van het rotsklimmen. Vanuit Nice was de oversteek naar het  “Ile de beauté” (Corsica) vanzelfsprekend. De door de zee geërodeerde granietrotsen zijn er subliem en technisch zwaar. Net wat hij zocht. Verder schuimde hij bekoorlijke en charmante plaatsen af in Spanje, Sardinië, Marokko, Thailand en Amerika op zoek naar een mooi gekleurd stuk graniet, een door de natuur kunstig gesculpteerde kalksteen, … niet alleen omdat het mooi is maar vooral omdat zij zo uitnodigden om beklommen te worden.

Bergen als beroep

Na een master in de wiskunde startte hij als leraar, maar al snel ging hij zich totaal toeleggen op de bergen en op, zoals hij zelf zegt, “des problèmes finalement plus excitants”. Zaken die hem in het berggidsenberoep vooral aanspreken zijn afwisseling, het buitenleven, veelvuldige contacten en de vrijheid van de grote ruimten en avontuurlijke uitdagingen.

Berggids bij Namaste

Bij Namaste vindt hij naar eigen zeggen "vertrouwen en eenvoud in het gidsenteam, een ongedwongen atmosfeer die voelbaar is tussen gidsen en klanten en een aangenaam cliënteel dat komt met 'gezonde bedoelingen' als plezier, gezelligheid en ontdekkingszin".