Robbe, Bert, Joris en Joost

Robbe, Bert, Joris en Joost

Robbe, Bert, Joris en Joost maakten een week mee met bijna uitsluitend slecht weer met zeer zware condities boven in de bergen. We pasten hun programma volledig aan om hen zoveel mogelijk kansen op de top te gunnen. Spijtig moesten zij de beklimming staken op de Dôme de Gôuter op een hoogte van 4304m. Aan hen lag het zeker niet. Zij waren conditioneel zeer goed in orde maar moesten de duimen leggen tegen de krachten van de natuur. Toch konden zij hun wat ruige ervaring sportief en positief omzetten. Een erg goed voorbeeld hoe je de bergen moet bejegenen.

"Zeer mooie en leerrijke ervaring, goede begeleiding en voorbereiding. Eén van de strafste dingen die ik tot nu toe ondernomen heb."
Robbe Baert uit Affligem.

"Eén van de zotste dingen ooit gedaan. Veel wind en veel sneeuw."
Bert De Bruecker uit Aalst.

"Ondanks een goede scholing en toffe berggidsen de top van de Mont Blanc niet gehaald door slecht weer. Al bij al een zéér leuke ervaring waarbij onze grenzen verlegd werden :-)."
Joris Vinck uit Aalst.

"Ideale ervaring om jezelf alsook de bergen + 4000m te ontdekken. ->Filosofisch: het leven op een bepaalde hoogte is volledig anders.
Ondanks het feit dat we de top niet bereikt hebben, kom ik zeker nog eens terug. Verliefd worden op de bergen is immers oh zo gemakkelijk.
Voor herhaling vatbaar."
Joost Boterbergh.