Koen Janssens uit Hooglede

Koen Janssens uit Hooglede

Maatwerk Gran Paradiso

" In juni besloten we met een internationaal groepje van 5 (3 Belgen, 1 Schot en 1 Italiaan) om de Gran Paradiso, Italië’s hoogste met 4061 meter te bedwingen. Voor sommigen onder ons niet onze eerste tocht met Namaste, altijd een goed teken.
De weergoden schitterden tijdens de aanloopdagen door afwezig te tekenen. Regen, regen en nog eens regen maar dat kon de pret niet drukken. We beleefden de tijd van ons leven.
Na de eerste nacht in Chamonix trokken we naar Plan de l'Aiguille voor een eerste dag rots- en sneeuwscholing. Dag 2 trokken we reeds richting Italië alwaar we de regenbuien verder trotseerden. Na een eerste tweedaagse waar we een stukje acclimatiseerden aan de hoogte en mijn flauwe moppen trokken we richting Gran Paradiso. De regenval van de voorbije dagen betekende ook hevige sneeuwval boven de 2500 meter. Het ‘spoor’ was weg en tot boven de knieën zakten we weg in de sneeuw. Wonder boven wonder hadden we die dag een heldere dag. Met een mooie zonsopgang als geschenk voor de lastige klim werden we beloond na 4 uur klimmen! Afzien maar ook intens genieten! Dankzij jouw vakkennis en in dat geval ook mensenkennis geraakten we op de top! Een schitterende ervaring!
Bedankt Jan! Als trouwe ‘klant’ maar ik noem je graag ook mijn ‘vriend’, was ik niet aan mijn proefstuk toe!
Bedankt in naam van de ganse groep en tot een volgende keer! Grazie mille Jan!! "
Koen Janssens