Jasper Matijs uit Heverlee (2019)

Jasper Matijs uit Heverlee (2019)

" ZEER POSITIEF. Veel geleerd op korte tijd en kennis gemaakt met verschillende disciplines van de bergsport. 
Ik was wel wat bang voor overbelastingsblessures maar het programma was ok en toch heel avontuurlijk.
Ik had wel verwacht dat de focus meer ging liggen op het voorbereiden van tochten en had graag wat meer info gehad over oriëntatie en materialen. 
De kosten voor berghutten en kabelbanen liepen wel wat hoger dan de geschatte € 200.
Onze gids Jody is heel ervaren en heeft een kalme uitstraling wat ons onmiddellijk op ons gemak stelde. Hij had ook oor naar onze eigen input en breidde het programma uit in functie van onze capaciteiten. Ik vond het alleen jammer dat we een zesde man moesten thuislaten terwijl hij zijn vriendin meenam op een tocht."

Jasper

(Noot Namaste: De onkosten ter plaatse waren inderdaad wat hoger omdat er gekozen werd voor een 7-daags programma en  niet voor de normale 6 dagen. Wat betreft oriëntatie en materiaalkennis werd iedereen uitgenodigd op een gratis clinic rond deze twee thema's maar een vrijgezellenavond van een zeer goede vriend kwam roet in het eten gooien. Uiteraard kreeg dat dan ook de voorrang.
Wat betreft de zesde man is een veiligheidsnorm dat gidsen maximaal 5 beginners kunnen begeleiden. De vriendin van Jody, die een stevig alpien niveau heeft hoeft daar niet bijgeteld te worden, zij kan haar eigen boontjes doppen op eenvoudig alpien terrein. Zij was op stage in de vallei van Chamonix en kon zo haar ventje toch even zien tijdens het drukke uithuizig seizoen van haar berggids. Onze verontschuldigingen wanneer dit verkeerd overkwam. Dikwijls vinden deelnemers dit eerder positief. In dit 'uitgelegde kader' kan het voor Jasper misschien ook gemakkelijker begrijpbaar worden.)

Naar de foto's